Sari la conținut

Psoriazisul, ameliorat cu ajutorul apelor sulfuroase de la Băile Herculane

  • Turism
  • 1 min read

Potrivit Federației Internaționale a Asociațiilor de Psoriazis (IFPA), psoriazisul afectează aproape 3% din populația lumii. Adică peste 125 de milioane de oameni. Practic, oricine poate face psoriazis, indiferent de vârstă.

Cu toate acestea, cel mai probabil, psoriazisul poate să apară în special între 15 și 35 de ani. Și foarte important: această boală cronică autoimună afectează în egală măsură atât femeile cât și bărbații și nu este deloc „o simplă problemă a pielii”, cum deseori se crede.

Soluții pentru psoriazis

Apele sulfuroase de la Băile Herculane au un rol-cheie în procesul de vindecare și ameliorare a bolilor de piele, cu rezultate în cazul psoriazisului, a eczemelor pielii, a foliculitei, a negilor, a pitiriazisului versicolor.

Totodată, băile cu sulf tratează acneea și sunt o soluție foarte bună pentru o piele frumoasă și sănătoasă, având un efect stimulant asupra glandelor secretoare ale pielii.

Tratamentele balneo pentru psoriazis includ aplicarea pe leziuni a unor tipuri de ape minerale ce au un efect terapeutic. Un studiu realizat de către specialiștii în domeniu a arătat faptul că voluntarii cărora li s-au făcut tratamente cu ape minerale bogate în sulfat au prezentat o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește vindecarea leziunilor cutanate.

Citește tot articolul : https://www.csid.ro/sanatate/sanatate-health/psoriazisul-ameliorat-cu-ajutorul-apelor-sulfuroase-de-la-baile-herculane-19946990/