Sari la conținut

Impresii din Baile Herculane: bai termale si drumeții

  • Turism
  • 2 min read

In urma cu câteva zile va povesteam de vacanta noastră prin tara, un circuit pe traseul Drobeta Turnu Severin, Cazanele Mari si Mici, Baile Herculane (Valea Cernei), Tîrgu Jiu si Horezu.

Acest episod este despre Baile Herculane, o stațiune in care am ajuns pentru doua zile. Desi auzisem doar lucruri negative, cum ca ar fi in paragina si ca nu se poate compara cu ce a fost odata, am zis ca merita sa facem un popas aici pentru a trage propriile concluzii.

Am găsit pensiuni si hoteluri cu piscine moderne si care ofereau tot felul de tratamente pentru înfrumusețare dar si câteva hoteluri foarte mari lăsate in paragina. Baile  termale din aceasta stațiune atrag însa anual multi turiști, ca dovada restaurantele erau pline, la fel si centrele de tratament. Stațiunea care poarta numele lui Hercules (fiul lui Zeus si al Elenei), are un farmec aparte, mai ales datorita peisajului pitoresc. In stațiune sunt si vestigii ramase de pe timpul romanilor, de la apeducte la diferite statui.

Frumoasa Vale a Cernei, unde este așezata stațiunea, la 160 de metri altitudine, merita văzuta, chiar daca infrastructura turistica mai are nevoie de îmbunatățiri. Pe lângă curele si tratamentele cu apa termala ce se pot face aici (noi ne-am mulțumit cu apa sulfuroasa de la piscina)  exista vreo cinci trasee turistice, la muntele Domogled, la peșterile „fierbinți”. Am ales o drumeție la Grota Haiducilor si Grota cu Aburi (poze mai jos).

sursa: https://mirabelatiron.wordpress.com/2013/09/07/impresii-din-baile-herculane-bai-termale-si-drumetii/