Sarbatorile, tratamentul balnear si iarna, bat-o vina!

Nu stiu altii cum sunt, vorba uriasului Creanga, dar eu cand ma gandesc la lunile ianuarie si februarie si vacantele balneare, ma apuca asa o bucurie si o speranta, pe de o parte, si o amaraciune si o mare neputinta pe de alta parte!…

Bucurie si speranta pentru ca oamenii refuza indarjit, cu toate vicisitudinile financiare in care se zbat, sa-si piarda interesul si atentia asupra acestui segment major de activitate turistica din statiuni.

Restul, in fata opacitatii unor operatori din domeniu, dar evident ca nu-i cinstit sa-i mestec pe toti in oala amaraciunii mele.

Iata ce vreau sa spun-seniorii, maturii, suferinzi si stresati, ai acestei tari vor, si, continua sa faca tratamente balneare, dupa ce au asteptat cuminti, la rand, sa treaca tavalugul sarbatorilor de iarna. Nu cred ca i-ar fi deranjat defel sa-si faca sedinta de masaj sau electroterapie ascultand Gingle bells sau  Leru-i ler, ori ca nu s-ar fi relaxat mai bine contempland luminitele multicolore si decoratiunile de sarbatoare fanteziste…

Cred ca nu si-au permis, financiar vorbind, acel timp din an!

Si iata-i ca pornesc la drum, netematori de amenintarea caderii mult-trambitatei grele zapezi, cu temperaturi inspaimantatoare, increzatori in oameni si locurile spre care au pornit spre a-si trata afectiunile ce-i necajesc! Spera intr-o vacanta frumoasa, fructuoasa si mai ales aducatoare de sanatate!

Acestia sunt oaspetii nostri credinciosi si ei merita consideratia si respectul tuturor care, intr-un fel sau altul, ii ajuta sa-si duca la capat frumos, aceasta calatorie  la vreme de iarna.

Ei sunt filonul nesecat al continuitatii turismului balnear.

Sunt oameni cuminti, decenti, amabili si civilizati, chiar daca nu descind din limuzine si nu au trusou de calatorie Vuitton!Ii respect si-i privesc cu drag si gratitudine!

Si sper ca uriasa majoritate a hotelierilor imi impartasesc opinia!